top of page

Interieurontwerper voor kantoorpanden in Arnhem en omstreken

Zorg voor een warm welkom op de werkvloer

De kantoorruimte is een plek waar mensen samenkomen, waar creaties worden bedacht en je medewerkers veel verblijven. Werkgeluk is belangrijk voor de productiviteit van de medewerkers. In een stijlvolle kantoorruimte met een fris interieur voel je je eerder thuis. De sfeer bepaalt het gevoel dat iemand krijgt, zodra die de ruimte binnenstapt.

 

Niet alleen voor je werknemers, maar een kantoor is ook een visitekaartje voor jouw klanten. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het interieur. Je kunt je vast voorstellen dat een krappe ruimte, tafels die dicht op elkaar staan en weinig (zon)licht niet bijdragen aan de motivatie en het geluk op de werkvloer. Daarom werken interieurontwerpers met een doordacht interieurontwerp, waarin rekening is gehouden met o.a. het comfort, werkgemak, personeel, de dienstverlening en de beschikbare ruimte.

 

Switch van traditioneel interieur naar een thuisgevoel

Steeds vaker zien we een switch van een algemeen zakelijke inrichting (traditioneel) naar een huiselijke sfeer op kantoor. Als organisatie wil je jouw waarden en visie overdragen en dat begint al op de werkvloer. Want medewerkers die zich gelukkig voelen in een fijne omgeving dragen dit ook uit. Vrijwel de meeste eigenaren beseffen dat het belang van hun medewerkers en de omgeving waarin ze werken centraal staan voor het gevoel dat ze ervaren.

 

De eerste indruk telt

Iedere organisatie is uniek en dat wil je ook uitstralen met een passende sfeerbeleving. Want welke indruk krijgen jouw klanten als ze op bezoek komen? Hoe voelen de werknemers zich als ze op kantoor komen? Is er een speciale ontvangst- en/of vergaderruimte? Waar let je op bij een zakelijk interieurontwerp? Allereerst is het goed om te weten waar de bedrijfsruimte voor dient. Een kantoorruimte richt je anders in dan een winkelpand bijvoorbeeld.

 

Trends voor het inrichten van bedrijfsruimtes

Waar let je op bij het inrichten van een kantoorpand? Een interieurontwerper kijkt naar het totaalbeeld van de bedrijfsruimte. Kleurgebruik, een lichtplan, klimaatbeheersing, de werkomgeving, indeling van de werkplekken, ergonomische bureaustoelen, en o.a. het materiaalgebruik spelen een belangrijke rol.

 

6 tijdloze interieurtips voor zakelijk gebruik

 

1. Zorg voor comfort

Arbotechnisch wil je dat de medewerkers op de juiste bureaustoelen zitten voor extra comfort. Daarnaast houd je rekening met de ruimte en de hoeveelheid beschikbare werkplekken.

 

2. Functionaliteit en flexibele werkplekken

Verder is het goed om rekening te houden met enkele flexwerkplekken. Met een indelingschets kijk je waar de afdelingen goed tot zijn recht komen, zodat iedereen ongestoord kan werken en het overzichtelijk blijft.

 

Voorbeeld

Stel je voor binnen jouw organisatie zitten meerdere afdelingen. Van de administratie, klantcontact, salesteam tot het marketingteam et cetera. Binnen het salesteam wordt veel gebeld en accountmanagers zijn regelmatig op pad voor klantbezoeken. Hoe deel je de werkplekken in? De manier van werken – functionaliteit – is belangrijk bij de indeling van de werkplekken. Zet een salesteam vol met accountmanagers bijvoorbeeld niet in een open ruimte, waar alle andere collega’s ook werken. Of zorg voor aparte vergaderruimtes waar de collega’s ongestoord kunnen bellen.

 

Verder speelt de akoestiek binnen de ruimtes ook een belangrijke rol. Tip! Zorg voor ruimtes die het volume beperken voor vergaderingen en belafspraken. Denk daarnaast ook aan de inrichting voor een sfeervol geheel.

 

3. Groen voor een goed gevoel

Daarnaast is het bewezen dat groen een positief effect heeft op het gevoel dat je ervaart in de omgeving. Zelfs met ‘levensechte’ kunstplanten kun je een prachtig gezicht creëren. Of een wand vol met mummieplanten, die onderhoudsvriendelijk zijn.

Kroekenstoel Excellence Design_project Kwerreveld_fotografie Oliver Verheij.jpg

Fotografie: Oliver Verheij
Kantoorinrichting Kroekenstoel Excellence Design

4. Kies de kleuren bewust

En welke kleuren gebruik je? Zachte kleuren en secundaire kleuren zorgen voor meer rust, waardoor je gefocust aan de slag kunt. Gebruik liever geen harde kleuren, zoals knalrood en felblauw. Maar bijvoorbeeld een zachte groene wand. Ga maar eens na je zit er meerdere uren per dag, dan wil je dat de omgeving je niet afleidt van het werk.

 

5. Verlicht de ruimte

Met de juiste verlichting creëer je sfeer en zorg je voor een heldere werkplek. Je hebt speciale kantoorverlichting, maar ook eye-catchers die zorgen voor extra luxe op kantoor. Dit alles neemt een interieurontwerper mee in een lichtplan naar wens.

 

6. Chic, consistent en interieurontwerpen met cachet

Durf eens met een vernieuwde blik naar de ruimte te kijken. Wat is de functionaliteit? Waar staat de organisatie voor? Zorg dan voor wat lef binnen het interieur. Kantoorpanden hoeven geen ‘dertien in een dozijn’-uitstraling te hebben. Met de juiste afstemming van materialen, kleurgebruik, verlichting en o.a. het comfort, straalt jouw interieur klasse uit.

 

 

Kantoorruimte (laten) inrichten

Kroekenstoel Excellence Design is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van interieur en beplanting voor de zakelijke ruimte. In Arnhem en omstreken weet interieurontwerper Luuk Kroekenstoel kantoorruimtes en woningen om te toveren tot een chic en smaakvol geheel. Wil je meer weten over de interieurmogelijkheden? Graag denken we met jou mee. 
Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

Voorbeelden van projecten

Neem een kijkje bij de eerdere projecten. Voor Kwerreveld dakbedekkingen in Winterswijk mochten we de kantoorruimte inrichten. De woorden: energiek, elegant en esthetisch interieurontwerp, geven de indrukwekkende werkplek de juiste lading. Met de glazen wanden zorgt interieurstylist Luuk Kroekenstoel voor een open blik.

 

Daarnaast is er gedacht aan groen voor de rust en sfeerbeleving. De werkomgeving is voorzien van het juiste licht, werkcomfort en scheidingswanden voor extra privacy. In de kunstwerken zie je het verhaal van de organisatie terug.

_Oliver Verheij_

Fotografie: Oliver Verheij

Voorbeeld van een luxe entree met een persoonlijk stuk geschiedenis
 

Kijkje in het interieur van een winkel

Bij een kantoor kijk je naar het personeel, de functionaliteit, indeling van de ruimtes, comfort en de bedrijfscultuur. Voor een winkel, waar dagelijks klanten naar binnenlopen vraagt dit om een andere blik voor het interieur. Bij een product kijk je ook echt naar de klant en de looproute voor een ideale beleving.

Interieur Kroekenstoel Excellence Design_Oliver Verheij_.jpg

Fotografie: Oliver verheij
Interieur: Kroekenstoel Excellence Design

Laat je inspireren met een luxe interieurontwerp

Durf jij jouw interieur te laten spreken? Zorg dan voor wat lef binnen het interieur. Kantoorpanden hoeven zeker niet saai te zijn. Met de juiste afstemming van materialen, kleurgebruik, verlichting en o.a. het comfort, straalt jouw interieur klasse uit. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Als interieurstylist in de omgeving van Arnhem denken we graag met jou mee. 

Ja, ik wil kennismaken!

Who Are We
bottom of page